Grootse vaart langs Hollandse landschappen

Vaartochten met koninklijke charme

Artikel: Vaar mee met Koninklijk Jacht ‘Piet Hein’

1 juni 2017

Persbericht VVV Deventer

Vaar mee met Koninklijk Jacht ‘Piet Hein’

Op zaterdag 10, zondag 11 en maandag 12 juni ligt het Koninklijk Jacht ‘Piet Hein’ afgemeerd aan de Wellekade in Deventer. Op deze dagen is het mogelijk om met dit bijzondere jacht mee te varen tijdens diverse rondvaarten op de IJssel. In de ochtend- en avonduren is het jacht bovendien af te huren door gezelschappen.


Prinsenjacht Piet Hein is het nationale huwelijksgeschenk van het Nederlandse volk aan Prinses Juliana en Prins Bernhard. Met een lengte van 31 meter en haar koninklijke uitstraling is het schip vandaag de dag nog steeds een imposante verschijning. Het historisch jacht combineert comfort, bijzondere ambiance, koninklijke klasse en biedt alles wat van een motorjacht mag worden verwacht. Vaar mee, waai uit op het dek en geniet van het prachtige IJssellandschap!


De Piet Hein doet Deventer aan als tussenstop onderweg naar de Internationale Hanzedagen te Kampen en biedt bezoekers en inwoners van Deventer hiermee de unieke kans om kennis te maken en mee te varen op dit Koninklijk Jacht.


Het is mogelijk om individueel mee te varen op 10 en 11 juni van 13:00 tot 15:00 uur of van 16:00 tot 18:00 uur. Kaarten kosten € 13,50,- p.p. en zijn verkrijgbaar bij de VVV Deventer (Brink 89 - Penninckshuis), of via www.deventerwebwinkel.nl.


In de ochtend- en avonduren op 10, 11 en 12 juni is het schip af te huren door gezelschappen van maximaal 30 personen voor een besloten rondvaart. Meer informatie over deze vaartochten is te vinden op: www.deventer.info/groepen of bel naar 0570-649959 (keuze 1).